Един от младите таланти на България в бокса - Даниел Асенов е получил покана за дебют на професионалния ринг.

Европейският шампион за юноши е бил удостоен с внимание от Международната боксова федерация, привикала го в новите профисерии на АИБА - APB. Това разкри главният треньор на националните ни отбори Михаил Таков на пресконференция днес, във връзка с участието на тима на Първите европейски игри в Баку (12-28 юни).

„Даниел навърши 18 г. преди няколко дни и има още да се развива. Тепърва му предстоят важни и тежки състезания", заяви Таков.

„Моята цел е да участвам на олимпиадата в Рио, а там каквото Господ каже, това ще стане. За да стигна до Бразилия обаче трябва да мина през Европейските игри, европейското и после през световното първенство", заяви Асенов.

Той е един от деветимата ни състезатели, които ще боксират в Баку. Нашите проведоха два тренировъчни лагера в Турция и в Англия, където имаха и спаринг срещи.

„Хубавото е, че вече нас ни търсят за партньори", сподели и треньорът на мъжете Палми Ранчев.

Отборът ни заминава на 28 май за Баку, където ще проведе съвместен лагер с Азербайджан, Франция и Ирландия преди началото на боксьовия турнир на 16 юни.

„Като цяло всички са добре подготвени и ще се борят за победи. Всеки един от тях отива за медал. Годината е трудна, с много важни състезания. В Баку първите трима вземат квоти за световното, а на европейското в София ще се дават нови 6 квоти за шампионата в Доха, който пък праща на Олимпиадата", обясни още Таков.