Футболистът на Арсенал - Аарън Рамзи попадна в трагична статистика. Фенове из целия свят коментират из социалните мрежи, че полузащитникът бележи толкова рядко, че когато това действително се случи, някой по света умира и той не кой да е, а някой известен и обичан певец, актьор или дори издирван терорист.

Всичко започва през 2011-а година. Датата е 1-и май, а мачът Арсенал - Манчестър Юнайтед. Единственият гол в срещата е дело на Аарън Рамзи в 56-ата минута. "Топчиите" са доволни от победата над своя съперник, трите точки са факт, но само 4 часа след последния съдийски сигнал, светът е известен, че издирваният арабски терорист - Осама бил Ладен е бил убит. По-късно, същата година, на 2-и октомври в мач срещу Тотнъм, който завършва с победа на "шпорите" с 2:1, а а единственият гол за Арсенал отново е записан на сметката на Рамзи. Този път "проклятието" му не придобива същия бърз ефект, но след 3 дни, главният изпълнителен директор на "Apple" - Стив Джобс умира. Само няколко дни по-късно, на 19-и октомври, Аарън донася победата над Марсилия и отново неговият гол е единственият в срещата. Това изстрелва Арсенал начело в групата им в Шампионска лига. Само 12 часа след срещата обаче, либийския политик Муамар Кадафи загива след едномесечни сражения за родния си град.

2012-а година не започва по-различно за уелския футболист. На 11-и февруари, неговият Арсенал гостува на Съндърланд и отмъква трите точки с краен резултат 2:1. Рамзи записва името си на таблото в 75-ата минута. 8 часа по-късно е съобщено за смъртта на една от най-обичаните американски певици - Уитни Хюстън.

След кратко затишие, тази година отново се прояви т. нар. "талант" на 25-годишният футболист. Още на 9-и януари в мач, отново срещу Съндърланд, Рамзи се разписва в 72-ата минута, а крайният резултат е 3:1 в полза на "артилеристите". На следващият ден, известният певец и композитор - Дейвид Баиу почина.

В снощния мач срещу Ливърпул, който завърши 3:3, Аарън вкара гол още в 14-ата минута, като така върна равенството в мача, след като Роберто Фирмино вече бе вкарал за Ливърпул в 10-ата минута. 14 часа по-късно, известният с ролята си на злодея в сериите "Хари Потър" - професор Сивиръс Снейп (името на актьора е Алън Рикман) почина.

Topsport.bg изразява дълбокото си почитание към починалите легенди на киното и музиката.