Българският национал Александър Тонев коментира трансфера си в новака в италианската Серия „А" Фрозиноне. Тонев сподели, че не се е чувствал добре на Острова и за това е потърсил ново изживяване в кариерата си.

„Отборът, треньорът, президентът ме пожелаха. Аз изказах моето мнение, че искам да играя за този клуб и да представлявам фланелката на Фрозиноне в Серия "А". Нова страница за мен, нова стъпка и реших да кажа „да". Така станах футболист на Фрозиноне в Италия", каза Тонев пред Diema Sport 2.

„Не мога да имам големи впечатления, защото съм от два дни в отбора. Професионална работа, Серия А всеки знае за какво става въпрос. Стадионите са пълни и се наслаждаваме на футбола. За усещане и за игра няма какво да говорим - всеки който гледа футбол и калчото знае за какво става въпрос. Колкото до загубата - не си вкарахме положенията и като не вкараш, ще ти вкарат."

„Наистина отборът за първи път е в Серия А, новак е. Нямаме някакви амбиции да ставаме шампиони. Ще се опитаме да играем хубав футбол, ще атакуваме и ще опитваме да останем, да бъдем в средата на таблицата", коментира още Сашо Тонев.

„Исках да играя в Астън Вила, но като не получиш, шанс се отваря друга врата. Селтик? Целият свят разбра как стоят нещата при расисткия скандал. Какво ли не се каза, какво ли не се изписа... Имаше и видео, не знам дали сте гледали. Имало да става - станало. Не беше моето място Острова, не се чувствах окей и трябваше да отворя нова страница."

„Не очаквайте да кажа, че ще излезем да се защитаваме срещу Италия и да допуснем колкото се може по-малко голове. Ние излизаме да си вземем нашето. Излизаме да вземем три точки на собствен терен срещу Италия. Има по-голяма тръпка, но не е моментът сега да говорим за Италия. Първо да минем през Норвегия, после ще мислим Италия", завърши Тонев.