Локомотив (Пловдив) победи с 3:1 Свиленград в последната си контрола. Двубоят се игра пред 1000 зрители на стадиона в пловдивския парк "Лаута".

Срещата изгледа новият собственик на "черно-белия" клуб Левент Назифоглу. Мачът пропусната завърналите си в Локомотив (Пловдив) вратар Стоян Колев и нападател Мартин Камбуров, тъй като и двамата са изостанали в подготовката.

Домакините имаха надмощие през целия мач, но направиха много пропуски. Първият гол за Локомотив отбеляза Зоран Златковски в 45-ата минута след подаване на бразилеца Даксон да Силва. От гостите на два пъти Пламен Стоянов пропусна да отбележи гол. През второто полувреме Свиленград изравни след попадение на
юношата на локомотивци Йордан Харков с глава в 60-ата минута. Домакините се вдигнаха на щурм, но пропуски направиха Илами Халими и Димитър Илиев.
В 86-ата минута Румен Горанов с удар от 30 метра вкара вторият гол за Локомотив. Крайното 3:1 за домакините фиксира Илами Халими от дузпа в 90-ата минута. Дебют за "черно-белите" направи вратарят Стоян Ставрев.

Новият собственик на клуба Левент Назифоглу коментира ситуацията в клуба.
„Проблемите в Локомотив (Пловдив) се оказаха по-малко отколкото очаквах. Разбира се, като всеки голям клуб имаме проблеми, но ги решаваме в движение", заяви той.

Турчинът добави, че отборът разполага с малко време за селекция, но се работи активно в тази насока.

"Очаквам до ден два в отбора да пристигнат на проби двама играчи, като може да са чужденци или българи. Вратарят Стоян Колев е наша собственост и остава в отбора", добави още Левент Назифоглу.

Той поясни, че Иван Маринов е старши треньор на тима и е в правото да определи екипа, с който ще работи. "На този етап Едуард Ераносян няма да работи в клуба, но
вратата за него не е затворена окончателно, каза още Левент Назифоглу, който определи арменецът като свой приятел.