Анализаторът на Topsport.bg Георги Илиев сподели мнението си след изиграването на мачовете от 7-ия кръг на „А" група. Според Майкъла, въпреки новото реми което записа, Лудогорец пак е основен претендент за титлата, тъй като играе с около 50% от възможностите си в родния шампионат.

Марек - Локо Сф 0:1

Марек е нормално да губи, не са били в „А" група от доста години, не помня вече откога. Иначе Локо Сф направи добър отбор. Лично пред мен Балъков призна, че Локото са ги надиграли.

Имат 11 точки, победата им не е случайно. С Вассев и Марков уцелиха. Те са месни момчета, които си обичта клуба и са коректни към него. Гигов е човекът, който вади пари и ги дава за футбол. Може да са малко пари, но дава и футболистите играят добре.

Локо Пд - ЦСКА 0:3

Съвсем реален резултат. ЦСКА е главният фаворит за шампион след Лудогорец. Стойчо Младенов, който познава отлично „А" група, е най-добрият треньор за нашето първенство. Но само за него. В мачовете в Европа - нищо няма. Иначе спокойно може да стане шампион. Много е силен в статичните положения. Няма друг такъв отбор у нас, който да е толкова добър в този компонент от играта.

Тактически нарежда добре отбора, играе за 0:0 и знае, че при статични положения ще вкара поне един гол. Иначе ЦСКА не играе футбол или нещо кой знае какво. Разликата идва от статичните положения и един-два класни футболисти. Пак ще сме конкуренция на Лудогорец, но те ще вземат 12 млн. евро от ШЛ, а ние ще дадем 3 млн. евро за заплати и премии. После се чудим, защо имаме задължения. Ми ето защо - в мачовете за вземаме пари - тези в Европа, не играем нищо.

Левски - Черно море 1:0

Абсолютно равностоен мач, много добра игра на Черно море. Традиционна средно представяне на Левски. Дузпата е 50 на 50. Нарушението започна на 2 метра пред пеналта. Преценка на съдията.Ако защитникът беше пуснал Педро, нямаше да последва реакция или щеше да има най-много фаул, но Атанасов продължи с действието си и в пеналта и това му костваше скъпо.

Славия - Литекс 0:2

Бях на мача, тотално надиграване от страна на Литекс. Разликата е огромна. С всеки мач се доказва класата на Балъков, добрите трансфери, добрата работа на Стойчо Стоилов. Това момче подпира от македонския край най-добрите играчи, не е лошо да не се забравя. Правилно Радуканов си подаде оставката, защото Славия не играе нищо. Нямам обяснение защо е така. Или му правят бойкот на треньора и не го искат, или.... Нещо има там. Славия трябва да избере пътя на Локо Сф. Най-добре ще е да вземат Кокала или Стойчо Стоев за треньор. На ЦСКА най-трудно му е било срещу Велев.

Стефанов води чудесна трансферна политика, жалко за усилията му. Това в момента не е Славия. Те не се радват на играта, все едно на сила са накарани да играят. Нямаше един с настроение, ясно го видях това.

Хасково - Ботев Пд 1:2

Ботев вече ми е любим отбор, защото налагат млади момчета. Заставам зад Вили Вуцов, колкото и да не го обичат някои. Те играят добър футбол, имат хъс и настроение да бият. Това е най-важното, с малко средства и без звезди.

Напук на всички, които смятаха, че след проблемите с банката няма да съществуват, виждате как вървят. Единствено съжалявам, че Цветан Василев не остана още 8 месеца, за да направи стадиона.

Допуснаха лесен гол, но с млади играчи, нормално е да правят грешки. Дано продължават така, защото се вижда, че можем да залагаме на млади играчи у нас. При тях проблемът е в гостуванията. По-плахи стават, щом видят зачеркнато името на Пловдив.

Лудогорец - Берое 1:1

Берое бе ощетен от рефера. В първи мач този сезон виждам такова нещо. През второто полувреме се поправи, но през първото свиреше за Лудогорец. При дузпата за домакините нямаше никакво съприкосновение. След това не даде и дузпа за Берое за игра с ръка. При 1:0 Берое изпусна чист гол, което не трябваше да става. Лудогорец си доказа класата, но аз съм казвал, играят с 50% в „А" група. Пак ще станат шампиони, нищо че сега ЦСКА се откъсва напред. Ще дойде директният мач и ще ги бият на „Армията".

Домусчиев е прав, защото треньори, които не му носят пари от Европа, ги сменя. Така е в бизнеса, компромиси няма.