Славия почти сигурно ще разтрогне с голяма част от звездите си, ако не влезе в първата шестица след редовния дял от „А" група, разбра "Тема Спорт".

„Белите" се представят доста под първоначалните очаквания и едва в последния кръг излязоха от зоната на изпадащите. Ако най-старият столичен клуб затвърди неубедителното си представяне в елита, през зимата голяма част от ключовите футболисти ще бъдат продадени или освободени. Сред тях са Мишел Платини, Станислав Генчев, Жереми Манзоро и Карлос Фонсека, които може да потърсят продължение на кариерите си другаде. Това обаче ще се случи само, ако Славия не влезе в шестицата.

С оглед на ниската мотивация и голямата дистанция, която се образува спрямо водещите отбори, е твърде възможно белите в действителност да останат в долната половина на таблицата и звездите да напуснат. Досега единствено представянето на нападателя Платини може да бъде определено като "задоволително". Той е едноличен голмайстор на тима с 4 попадения в 10 мача. Никой друг не е отбелязал дори 2 гола в елита.

"Тема Спорт" разбра още, че в случай, че столичани не изпълнят целта "Топ 6", то премиите при победа ще бъдат намалени двойно. Причината за това е, че съперниците ще са само от посредствено ниво и Венци Стефанов няма намерение да раздава високи бонуси за победи срещу слабите отбори като Хасково и Марек. Именно срещу тези два тима Славия стигна до трите точки от началото на сезона.