Двамата французи в състава на Ботев (Козлодуй) Люик Танку и Ив Мерлин купиха 40 екипа за представителния тим. Половината са тренировъчни, а останалите са за свободното време, предаде "Конкурент". 

„Танку и Мерлин ще пристигнат от Париж след 2 август, но ме информираха за изненадата, която са подготвили на съотблорниците си", заяви председателят на управителния съвет на клуба Георги Георгиев. Той и старши треньорът Ангел Славев изведоха във вторник вечерта 17 футболисти за първото занимание от подготовката на отбора за новия сезон в северозападната „В" група.

Повечето от играчите са новаци. Качествата им ще бъдат преценени от щаба през идните няколко дни. Както „Конкурент" писа, с тима се разделя Георги Цеков, който се присъедини към Спартак /Плевен/. Местният талант Пламен Валериев пък ще рита вече за юношите старша възраст на Монтана. Вени Палански, Ради Георгиев и Любо Петров ще започнат тренировки в началото на идната седмица. От понеделник тимът ще води двуразови занимания, за да навакса с подготовката. 

„Нашият бюджет не ни позволява да гоним първото място в групата, но ще бъдем основен фактор в първенството. Целта ни е позиция в Топ 5 и обиграване в мъжкия тим на нашите юноши", коментира за „Конкурент" Георги Георгиев. Предстои да бъдат уточнени контролите на ботевци, но последната по традиция ще е в Хайредин с Огоста.