Бившата звезда на Берое Давид Каядо е бил предложен на Левски, пише "Тема спорт". В момента порту­галецът е собственост на Таврия Симферопол. Украин­ският тим, на който тре­ньор е бившият наставник на Левски Николай Костов, го привлече през зимата. За не­го Таврия плати 250 хиляди евро.

В момента обаче този клуб изпитва сериозни фи­нансови затруднения. Причи­ната е. усложнената ситуа­ция в страната и Крим. Към момента липсват сериозни спонсори и Таврия ще трябва сериозно да съкрати бюдже­та си.

В отбора играят и други футболисти, минали през българското първен­ство - Нуно Пинто и Бобан Грънчаров. Първият бе в Лев­ски, а вторият в Ботев Пловдив. На чужденците в Таврия е обещано да преминат в дру­ги клубове през лятото без финансов иск.

А приближени до Каядо вече са предложили услугите му на Левски. Както е известно, сините доста дълго следяха 26-годишното ляво крило.

За две години с екипа на Берое Давид Каядо изигра 59 двубоя В А група. В тях той отбеляза 17 гола. Интерес към Каядо има и от ЦСКА. Чуждестранни агенти ве­че са изпратили на „Герена" и дискове с изявите на дузина футболисти от друг закъсал финансово отбор в Украйна - Металист Харков.

В момента обаче сините само следят ситуацията и пасуват. Причината е, че те чакат края на сезона, когато Георги Иванов-Гонзо ще встъпи в длъжност като спортен директор. След то­ва той ще трябва да назначи и треньор.

От „Герена" вече водят преговори със сънародник на Давид Каядо - Елио Poкe. В мо­мента 29-годишното дясно крило играе в Неа Саламина. Той обаче ще напусне кипър­ския клуб като свободен агент.