Хърватите са най - неудобният съперник на Балканите за националите ни. Срещу тях българите са спечелили едва 33% от възможните точки (в статистиката са взети под внимание и контролите ). От шестте мача с „шахматистите" четири са квалификации, като една от тях е наша победа, а две са загуби при едно реми.

Малко по-лош е резултатът ни единствено срещу разпадналата се вече Югославия, но това е разбираемо предвид факта, че там е компилирано най-доброто от Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора и Македония.

Словения и Босна и Херцеговина пък са единствените комшии от Балканите, срещу които имаме 100-процентов актив. Броят на мачовете ни с двете държави обаче е твърде скромен - три.

Въпреки че на трето място по процент се нарежда Албания - 69, то това не изглежда толкова респектиращо предвид класата на съперника. „Лъвовете" са спечелили 7 от 13-те срещи.

Въпреки че Гърция и Турция са най-успешните балкански тимове този век със спечелената еврокупа и полуфинал на световното през 2002 година, сме още на сериозен плюс от мачовете с двете държави.

Румъния пък е отборът, с който сме играли най-често - цели 40 пъти, и в тях имаме 21 загуби.