Протестът на футболните фенове на Ливърпул срещу високите цени на билетите силно впечатли политическия елит във Великобритания. Лично премиерът Дейвид Камерън се ангажира да проследи какво се случва. По време на парламентарен контрол Камерън отговори на въпрос на депутат от лейбъристите, че трудно може да се приеме увеличаването на цената на билетите.

"Ще разгледам много внимателно предложението на уважаемия господин, защото мисля, че има проблем, когато някои клубове увеличават рязко цените всяка година, въпреки че голяма част от парите във футбола идват от спонсорството, екипировката и другите източници. Затова ще погледна внимателно какво става", заяви той.

Припомняме, че в събота  феновете на Ливърпул напуснаха "Анфийлд" в 77-ата минута като протест срещу новите цени от 77 паунда.

Президентът на федерацията на футболните привърженици Малкълм Кларк заяви, че шумът около проблема в "Ливърпул" ще помогне да се въведе таван за цените за гостуващи фенове до 30 паунда.

"Предложението за таван от 30 паунда не успя да събере подкрепата на 2/3 от 20-те клуба от английския елит, но дебатът и с тази публичност на въпроса се надяваме да получим подкрепа при следващо гласуване", заяви Кларк.

Редица клубове вече обявиха планове да замразят цените на билетите за следващия сезон, а Уест Хям смята да ги намали, когато се премести на Олимпийския стадион в Източен Лондон.

Феновете дори смятат, че с новия договор за телевизионните права права за 5,1 милиарда паунда всеки клуб ще може да пусне феновете безплатно на стадиона и пак да има същите приходи като в момента.