Националният селекционер и треньор на волейболния Левски Сиконко Мартин Стоев стана Треньор на годината за 2006 година.

Втори в класацията остана наставникът на футболния Левски Станимир Стоилов, а трети е отново представител на "синия" клуб - специалистът в свободната борба Симеон Щерев.

Победителят Мартин Стоев събра общо 202 точки, Станимир Стоилов е с 95, а третият Щерев остана с 81 точки.

Церемонията по връчването на наградите в 49-та анкета на в. "Дневен труд" се проведе в балната зала на Военния клуб. Водещ на събитието бе именитата ни лекоатлетка Ивет Лалова, а наградите бяха връчени от градоначалника на София ген. Бойко Борисов.

Отличените от анкетата на вестник "Труд" треньори получиха картини от Емил Стойчев, както и парични премии. Сумите са: 10 000 лева - за треньор номер 1, 5000 лева - за треньор номер 2, и 5000 лева - за треньор 3.

Упоменатите по-горе суми са нетни, като данък дарение за тях ще бъде поет от дарителя, уточняват от "Дирекция връзки с обществеността" на НОВЕ Холдинг.

Селекционерът на футболния Левски Станимир Стоилов отново не присъства на церемонията, като стана ясно, че той ще дари паричната си награда на инициативата "Българската Коледа".

По повод неявяването на Станимир Стоилов ген. Бойко Борисов заяви: "Мисля, че Наско Сираков трябва да преосмисли поведението си. Не му прави чест да бойкотира както днешната церемония, така и награждаването за "Футболист на годината".

Водещата на церемонията по награждаването Ивет Лалова обяви, че българските спортисти излизат с декларация в подкрепа на българските медици в Либия и призова всички присъстващи в залата на Военния клуб да се подпишат в нея в края на тържеството: "Българските медици са невинни и трябва да бъдат освободени".