Въпреки че все още не е официално обявено, в падока за мнозина е ясно, че Себастиан Фетел ще кара за екипа на Ферари през следващия сезон. Германецът, който успя да спечели четири поредни титли във Формула 1 трябва да върне успеха в Маранело, след като това не се отдава на Скудерията от 2008 г. насам. Конкурентите от Мерцедес явно смятат, че той е напълно способен да постигне успех там, където Фернандо Алонсо не успя.

„Себастиан е 4-кратен световен шампион и заслужава изключителен респект", обяснява спортният директор на Мерцедес, Тото Волф. За него е ясно, че новият шеф Серджо Маркионе ще инвестира не само в пилотския състав, но и в техническия, за да върне успеха на Ферари. „Фетел, в комбинация с всички ресурси, с които разполага Скудерията, със сигурност са сериозна заплаха за конкуренцията".

Сегашният пилотски състав, включващ Фернандо Алонсо и Кими Райконен, е смятан ако не за по-добър, най-малкото за равностоен като качества на Фетел. Въпросът е, дали той ще се справи по-добре от тях през следващата година.

„Аз не искам да определям, дали Себастиан е по-слаб или по-силен от Фернандо. Има време да видим отговора на този въпрос".