Байер Леверкузен се реваншира пред своите привърженици за нещастната загуба с 0:1 при гостуването си на Монако и спечели категорично домакинския си мач срещу Бенфика с 3:1.

На „БайАрена“ домакините демонстрираха превъзходство над португалския гранд, създадоха куп положения и заслужено стигнаха до трите точки. Още от самото начало „аспирините“ поеха контрола и погледнаха към вратата на Жулио Сезар. Вратарят на Бенфика спаси зрелищно удар на Хеунг-Мин Сон още в 5-ата минута, а малко след това Ларс Бендер нацели лявата странична греда.

Логичното се случи и в 25-ата минута рикоширала топка попадна в Щефан Кислинг, който от близко разстояние откри резултата. В 34-ата минута авансът на Байер бе удвоен. Карим Белараби намери добре Хеунг-Мин Сон, който пое топката в наказателното поле и я изпрати в горния десен ъгъл за 2:0.

В началото на втората част Хакан Чалханоглу бе близо до това да сложи точка на спора след отличен изстрел, който обаче за негово нещастие срещна гредата. В 63-ата минута Едуардо Салвио пое перфектно топката след пас на Лима и с изстрел от границата на наказателното поле намали пасива на Бенфика. Още в ответната атака обаче Мартин Аткинсън отсъди дузпа за грубо нарушение на Жардел в наказателното поле. Зад топката застана Чалханоглу, който този път бе точен и оформи крайното 3:1.

В другия мач от група С Зенит и Монако завършиха наравно 0:0, с което останаха начело на класирането с по 4 точки, Байер пък има 3, а Бенфика с две загуби остава на дъното в класирането без точков актив.