Британският сайт Irishtimes.com излезе с материал, озаглавен: "10 неща, които трябва да знаете за Лудогорец". Причината за отделеното внимание към българския първенец е тазвечершното гостуване на Ливърпул. Мачът на "Анфийлд" ще е дебют за разградчани в групите на Шампионска лига и първи за "мърсисайдци" след петгодишно отсъствие.

Ето какво се пише за родния гранд:

1. Клубът е основан през 2001 г и е един от първите отбори в Разград. През 1945 г. е основан първият Лудогорец, който е закрит, а сегашният е негов последовател.

2. Това е вторият български отбор, който достига до групите на Шампионска лига след Левски през 2006 г.

3. След като е победен от Базел на плейофите на Шампионска лига миналата година, който сега е в същата група, Лудогорец стига до 1/8-финалите в Лига Европа, където е отстранен от Валенсия.

4. Прякорът им е "орлите", а през пролетта взеха жив орел за талисман, наречен Фортуна. Птицата беше купена от Лацио, който Лудогорец отстрани от 1/16-финалите на Лига Европа с общ резултат 4:3.

5. Лудогорец се финансира от известните български бизнесмени Кирил и Георги Домусчиеви, които купиха клуба през 2010 г.

6. Лудогорец е шампион на България за последните 3 г.

7. Техният 6 хиляден стадион не отговаря на изискванията на УЕФА и за това ще домакинстват на националния стадион "Васил Левски" в София.

8. Румънският централен защитник Козмин Моци се изстреля към славата, след като застана на вратата за дузпите срещу Стяуа (Букурещ) заради червения картон на вратаря Владислав Стоянов. Бранителят първо беше точен от бялата точка, след това спаси два удара и класира Лудогорец в групите на Шампионска лига.

9. Вратарят Владислав Стоянов е наказан за мача на "Анфийлд", а резервата му Иван Чворович се контузи. Така на пожар беше привлечен канадският национал Милан Борян, който ще дебютира срещу Ливърпул.

10. Въпреки че това им е първият официален мач в Англия, през 2011 г. Лудогорец игра контрола с Евертън на "Гудисън Парк", завършила 1:1.