Зенит (Санкт Петербург) и Монако не успяха да си отбележат гол и завършиха наравно 0:0 в мач от втория кръг на Група „С" в Шампионската лига. Рекордьорът по голове с националната фланелка на България Димитър Бербатов започна като титуляр за френския тим и остана на терена до 52-ата минута, когато бе принудително заменен.

Митко имаше една отлична възможност да се разпише. Тя беше в 3-ата минута, когато нападателят бе намерен отлично в полето и отправи точен удар по земя с левия крак. Вратарят на Зенит обаче бе перфектно пласиран и успя да парира удара.

Като цяло домакините бяха по-активният тим на терена и търсеха повече откриването на резултата, но това така и не се случи. В редките случаи, в които вратарят на Монако трябваше да се намесва решително, той го правеше. В заключителните минутки гостите тотално се затвориха в половината си и си гарантираха важната точка.

Равенството означава, че Зенит и Монако със сигурност ще останат на първите две места в групата с актив по 4 точки. По-късно тази вечер е втория мач от групата, който противопоставя Байер Леверкузен и Бенфика. Германците и португалците ще търсят първи точки в тазгодишното издание на турнира.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ПРОГРАМА В ШАМПИОНСКА ЛИГА