Лукойл Академик приключи с успех участието си в турнира ЕвроЧалъндж. Вицешампионите приеха румънския Ровинари в последен мач в Самоков и спечелиха с резултат 97-74, предаде bgbasket.com. Лукойл поведе малко след началото и до края не даде шанс на съперника да се бори за победата.

Българският отбор контролираше разликата, а играта на тима вървеше. Мачът бе без значение за Лукойл, тъй като бе ясно, че тимът ще е последен в групата, докато румънците щяха да завършат първи с успех, но не се справиха. Лукойл тръгна леко трудно, но в един момент играчите на домакините се разиграха и им потръгна.

Липсата на напрежение у тях им помогна и с няколко точни стрелби те успяха дори да дръпнат със 7 точки след десет минути. През втората четвърт Лукойл продължи да вкарва, а гостите имаха трудности и в защита и в нападение. Така домакините съумяха да натрупат аванс от 19 точки, но последните 6 преди паузата бяха за румънците. След почивката Лукойл контролираше резултата и не позволи на съперника нито веднъж да го застраши. Лукойл вкара 13 тройки от 27 опита, докато съперникът успя в 7 от 17 и това даде сериозна разлика. Най-резултатен за нашите стана Тери Смит с 27 точки, като добави и 6 асистенции. Чарлс Томас вкара 21 точки, а с 16 завърши Морис Къри.