Новият треньор на Спартак 1918 Иван Маринов - Масларя се надява да дебютира начело на "соколите" с успех, но сподели, че и точката в мача с Локомотив (Горна Оряховица) ще е добре дошла за варненци.

"Имаме кадрови проблеми, които на този етап не искам да коментирам. Става въпрос за играчи с болежки. Надявам се за утре проблемните футболисти да са готови за мача, защото нямаме много опции. За мен не е толкова важно дали ще дебютирам с победа за Спартак, а това отборът да вземем първи точки още в срещата с Локомотив. Нуждаем се от тях, не само защото сме в дъното на класирането, а и заради футболистите. Това е начинът да се вдигне настроението в тима. Трудно се работи в отбор след 10 поредни загуби, тъй като увереността в играчите я няма".

"Спартак е име в българския футбол, независимо моментното състояние. Без да обиждам останалите отбори в "Б" група, преди няколко години повечето от тях ги нямаше на картата в професионалния футбол. Така че ще се опитам да вдигна тима още за тази среща и мисля, че имаме сили да се представи добре. Целта ни до края на сезона е да вземем максимум точки, които ще са много важни за борбата за спасение, която ще водим след Нова година", каза треньорът.

Запитан могат ли да повлияят на неговата работа феновете на Спартак, които са на нож с ръководството на клуба, Маслара сподели: "Не съм запознат с проблемите на феновете с шефовете и не искам да ги коментирам. Аз работя за Спартак и ще направя всичко за целите, които са ни поставени. Мисля, че за да ги постигнем, трябва да се обединим. Това ще е най-добрия вариант за успех", завърши Иван Маринов.