Главният прокурор Сотир Цацаров и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров проведоха съвместно спешно заседание в прокуратурата заради утрешното дерби между Левски и ЦСКА. Получени са били сигнали за подготвяни групови нарушения на обществения ред и за организиране на сблъсъци между ултрасите на двата футболни отбора преди утрешното дерби в София.

На заседанието бяха съгласувани мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред. В МВР е разработен план за полицейските действия преди, по време и след мача.

Пропускането на зрителите през входовете на Националния стадион „Васил Левски" и през изградените контролно-пропускателни пунктове ще започне два часа преди началото на срещата. Няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети - огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др., посочват от пресцентъра на Вътрешното министерство.

По повод разпространени в интернет пространството призиви на фен клубовете хореографиите на агитките да бъдат реализирани с маскирани лица от СДВР напомнят, че това е в противоречие със законодателството.

Маскирани фенове няма да бъдат допускани и те ще носят съответната наказателна отговорност, категорични са органите на реда. От полицията призовават гражданите на София и почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.

От Столична община допълват, че се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:
- от 08.00 часа до приключване на футболната срещa - по алеите около Национален стадион „Васил Левски";
- от 08.00 до 18.00 часа - на моста пред Национален стадион „Васил Левски";

Oт 15.00 до 20.00 часа, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
- ул. „Ген. Гурко", между бул. „Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви";
- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", между пл. „Орлов мост" и бул. „Черни връх".