След повече от година борба и чукане от врата на врата славната приказка на Черно море е на път да намери своя тъжен край. Точно 10 дни на надеждата остават на ръководството на моряците, за да избегне на пръв поглед неизбежното.

След 43 години в елита, три титли, три Купи на България и още 19 призови класирания, баскетболният клуб, от който са излезли едни от най-големите имена в родната история, е пред закриване. До 15-и се внасят депозитите за участие в НБЛ, а датата скоро може да грейне на надгробната плоча на БК Черно море.

„Много е тежко, дори отчайващо. Явно варненци обичат спорта, но не обичат да изваждат. 30 години нито един човек, роден в този град, не извади 1 лев за този клуб. Вече няма на какво да се крепим. Безизходицата е страшна. Вложихме много усилия, но резултатът е нулев. Говорихме с турски бизнесмени, но се отказаха. Остават 10 дни надежда",призна с болка в сърцето директорът на Черно Море Симеон Варчев.

„Но аз не вярвам да стане чудо. Това, което ми се иска, е, да спасим поне децата. Правя всичко по силите ми, за да запазим поне школата. Опасността всичко да бъде закрито обаче е огромна. Наистина вече не виждам положителен изход", тъжно завърши с изказването си шефът на „моряците".