Мениджърът на ЦСКА Александър Попов говори пред медиите след успеха на тима му над Марек Юнион Ивкони с 3:2 .

- Непреодолимият дух ли бе основният фактор за днешната победа?
- О, далеч сме все още от непреодолим дух. Моите момчета имат голяма лоялност към клуба си и е въпрос на време това, което правят по време на тренировка, да излезне и да започнат да играят по-добър волейбол. Тогава техният дух ще бъде налице.
Трябва технически да стават още по-добри и тогава съм сигурен, че ще го имат този дух, защото тези момчета играят за истинския спорт.

- Повлия ли по някакъв начин в края на мача включването на втория разпределител Влади Станков?
- Не знам дали точно това повлия, но имаме млади състезатели, които навлизат в по-нервните мачове. В един двубой ще са едни, в друг - други. Трябва да вдъхнат доверие и на мен, и на себе си. И рано или късно да бъдат титуляри.

- Сезонът е дълъг, но прекъсвате серия от две загуби. Каква е реалната цел пред ЦСКА?
- Трябва да отговарям с клишета. Независимо с какви трудности трябва да се справяме и да изживяваме, ние в ЦСКА настояваме за победа във всеки мач. И е драма, когато загубим. А това автоматично означава, че във всеки един мач се борим за победа. В началото на сезона не мога да говоря за шампионска титла, защото звучи нереално и дори глупаво.
Целта пред нашия отбор е да оцелее, а това оцеляване минава през явяване във всеки мач в максимална боева готовност. И това не е толкова просто, както го казвам. За поредна година ще се опитаме да правим това, а до къде ще ни изведат тези усилия не мога да кажа. Силно се надявам да трупаме победи.

- Предстои вечно дерби срещу Левски Бол ..
- Те имат своите трудности. Преди няколко години ние се преборихме за физическото оцеляване, а сега те са в тази ситуация.
Дербито е за публиката, за хората, които не се интересуват от волейбол. Не за тези, които пълнят малките зали, а за всеки пред телевизора, който е спортен фен и като чуе по новините за Левски - ЦСКА, ще наостри уши. Той няма да се интересува дали Левски ще е с деца или дали в ЦСКА са взимали заплата. Тях ги интересува резултата, защото и двата отбора имат милиони фенове, които не знаят реално проблемите в момента. Така, че ние и Левски трябва да играем за тези хора, които са голямото предимство на нашите два клуба.

- А какво ще кажете на тези, които ви подкрепят непрестанно в залата?
- Тази част от публиката, която идва на всеки един наш домакински мач, уважава усилията на млади и възрастни хора да се борят за клуба си, независимо от резултатите. В дадена ситуация победата не е точкова, победата е да отстоиш чрез характер и сила на духа някаква ценност. А тези момчета разбират, че сме се събрали съмишленици в ЦСКА, които се борят за идеала. А идеалът не е някаква имагинарна величина, това е ЦСКА. Отбрано ядро от феновете разбира тази наша борба, идват да ни подкрепят и ние сме заедно.