Валери Божинов коментира предстоящото гостуване на тима си на АЗ Алкмаар в турнира Лига Европа. Нападателят на Партизан (Белград) сподели, че не изпитва страх от терористи преди визитата на състава си.

Западна Европа е скована от страх след терористичната атака в Париж на 13 ноември и разкритията за готвени нови удари на джихадистите, които дойдоха от Белгия и Унгария. Събитията в западната част на континента обаче не са притеснили Божинов и съотборниците му, които са концентрирани изцяло върху предстоящия важен мач.

"Гледам новини и знам какво се случва в Белгия. Искрено се надявам да няма повече терористични атаки и повече невинни хора да не загиват на улицата, на концерт или на стадиона. Ние сме футболисти и не вярвам да станем мишена на терористите. Аз лично не се боя, а не съм забелязал и някой от съотборниците ми да има такива страхове. Единствената ни грижа е да се върнем непобедени от Холандия", коментира Божинов пред "Курир".

Той отклонява провокативния въпрос кога ще вкара за Партизан в Европа, като се задоволява да отбележи, че за него е важно отборът да върви, а не той да бележи. "Ще сме доволни и на точка, но имаме сили и да спечелим", добавя Божинов.

Той и съотборниците му бяха изненадани от управата на Еър Сърбия, с чийто самолет пътуваха до Холандия. Стюардесите в самолета бяха облечени с екипи на "гробарите" и това създаде отлична атмосфера във въздуха.