Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру сподели очакванията си за предстоящото дерби с Левски в София през уикенда. Според него, на разградчани ще им бъде трудно, защото все още не са намерили ритъма си, а и са гости.

"Знам, че Левски е важен и популярен клуб. Те са на прекрасна изходна позиция, още повече им гостуваме. Докато не намерим ритъма си, ще ни е трудно. Влезем ли във форма, ще започнем да нямаме проблеми."

"Литекс и Левски са големите ни конкуренти. Славия също, направиха ми много добро впечатление, когато играхме с тях. Събраха се много класни съперници срещу нас", сподели Кешеру пред Diema Sport.

Той сподели и каква е ролята му в отбора, както и дали се чувства като голямата звезда, особено след като почна да ниже гол след гол.

"Не се чувствам като топфутблист на Лудогорец, просто съм част от тима. Опитвам се да помагам с асистенции, пасове, с каквото мога. Ние обаче трябва да правим и скрита работа, добрият централен нападател я търси, а не се крие."

"На пръв поглед изглежда, че най-лесно е да вкарваш, но за да го сториш, трябва да вършиш доста. Трябва да пресираш защитника, да се ориентираш към стила на игра на съперника. Това са доста неща за правене", сподели румънецът.

Накрая той сподели и какви са очакванията му за предстоящото участие с Румъния на Европейското първенство догодина, както и от кого се е учил като малък, за да стане нападател.

"Ще бъде прекрасен момент участието ми на Евро 2016, за всеки играч е чест това. Познавам Виорел Молдован, още като бях 16-годишен се засякохме с него. За мен той беше прекрасен пример за подражание, попивах всичко от него", сподели Кешеру.