Работещият за фирмата на Георги Градев мениджър Генади Вучков, е уредил договора на Сержиньо, който осъди ЦСКА за 110 000 евро. „Меридиан Мач" се добра до контракта, под който стоят подписите на португалския футболист и представляващия „армейците" Вучков.

Преди три дни Сержиньо сам съобщи, че трибуналът е присъдил да му бъде изплатена сумата заради неполучени пари по време на престоя си при „червените". Той обаче каза и нещо друго интересно: „Когато отидох да подпиша договора с ЦСКА, пристигна един адвокат. Не му знам името, но той направи договора ми. След всичко това аз подписах договор за две години."

Именно Вучков е човекът, подписал въпросния контракт, оказал се така неизгоден за клуба. Самият мениджър вече осъди ЦСКА за четирима играчи, осигурени от него по линията - Локо (Пд) - „Армията". Единият от тях е Сержиньо, а общата сума на комисионните е внушителните 320 000 евро. Така излиза, че Вучков едновременно представлява клуба при подписването със Сержиньо и в същото време получава комисионна за сделката.

Плащанията вече бяха оспорени от предишния собственик Сашо Томов, според когото е имало престъпна група за източване на клуба и в нея са влизалите Градев, Вучков и босът Димитър Борисов. Арбитражният съд към БФС обаче не уважи жалбата.