Отборът на Левски взе глътка въздух в борбата си за ТОП 6! Селекцията на Стойчо Стоев спука от бой новаците от Хасково, побеждавайки ги гръмкото с 8:0. „Сините" не допуснаха никакво подценяване на съперника и почерниха юбилейния му мач номер 200  в „А" група.

Нов силен мач за вековниците направи Валери Домовчийски, който отбеляза поредни две попадения  и даде сериозна заявка за националния отбор на България. Другите бяха дело на испанците Бедоя и Аниете (2), младият Божидар Краев и на новото румънско попълнение Емил Нину. Те паднаха не и без помощта на ужасяващо слабата защита на гостите. Друг от новите играчи Лукаш Гикиевич бе преследван от уникален малшанс, след като отбеляза общо 3 попадения, но само един бе признат за редовен от съдийската бригада на Таско Тасков. Куп асистенции пък направи сомалийското крило-Либан Абди Али.

Любопитен факт бе, че  след близо  5 месеца, столичани отново постигнаха шампионатен успех на „Георги Аспарухов". Последният такъв бе срещу Лудогорец с 3:2. Именно шампионите на България са и следващият съперник на софиянци в „А" група.  Левски пък вече събра актив от 31 точки и е с аванс от 3 пункта пред седмия Черно море  и 4 пред  осмия Ботев (Пд).

Двубоят започна по мечтан начин за домакините, които откриха резултата след само 120 секунди игра.За радост на „сините" фенове, Валери Домовчийски продължи страхотната си голова серия. Таранът се разписа на празна врата, след като получи отлично подаване от Антонио Аниете. Испанецът финтира Акалски и след това аристократично пусна към Домо, който с лекота направи 1:0!

Ранният гол успокои вековниците и същевременно смачка психиката на хасковлии, които започнаха да правят глупост след глупост в задни позиции.  Така логичното се случи в 7-ата минута, когато преднината на Левски вече стана цели два гола. Либан Абди мина като на парад през отбраната на Хасково, след което пусна към намиращия се пред малкото наказателно поле Аниете. Ибериецът само подложи крак и сложи край на головата си суша, която видимо го измъчваше сериозно.


Секунди преди попадението, гостите от Хасково поискаха дузпа за нарушение на Нину срещу Григор Долапчиев, но реферът Таско Тасков остана безмълвен.

Лудите минути на „Герена" сякаш нямаха край. Този път опасната ситуация бе пред „синята" врата. Мартин Райнов изненадващо се оказа непокрит в наказателното поле! Бившият играч на Берое реши да скъса мрежата на столичани, но за негова жалост коженото кълбо срещна горната греда на Пламен Илиев.

Последваха три отлични възможности пред Бедоя, Абди и Велев, които така и не направиха класическото 3:0. За това обаче се погрижи Влаери Домовчийски, който с второто си попадение в срещата съвсем уби и малкото останала интрига. Нападателят се възползва от поредна добра проява на Либан Абди, изпревари Тихомир Трифонов и с технично чукване матира Кирил Акалски. Попадението му бе под номер 50 в българската "А" група.

Дъждът от „сини" попадение обаче не спираше и в 21-ата минута място сред голмайсторите намери и Мигел Бедоя. Испанецът навлезе мощно в наказателното поле на Хасково. Създаде се огромно меле, в което най-хитър отново се оказа ибериецът и след техничен финт срещу Акалски покачи до 4:0.

Случващото се на терена отчая Емил Велев, който прибегна до две смени, вадейки трагичните Марем и Вълчан Чанев. До края на полувремето, неговите възпитаници на два пъти можеха да отбележат поне почетен гол. Устремът им обаче бе спиран от добра проява на Пламен Илиев или не достатъчно акуратен изстрел на Григор Долапчиев.

В 35-ата минута Валери Домовчийски пропусна да направи резултата 5:0 и да оформи хеттрика си. След поредната фрапантна грешка в защитата на Хасково той излезе сам срещу вратаря, но беше прекалено бавен и беше достигнат от защитник. Впоследствие пусна топката към връхлитащия Краев, но той не успя да я овладее и ситуацията беше пропиляна.

„Сините" сякаш нямаха намерение да спират и през втората част. Още от съблекалните, резултатът беше покачен до 5:0. Този път Валери Домовчийски демонстрира, че може да прави и асистенции, след пусна голов пас към Божи Краев. Младокът се бе позиционирал добре и с лекота успя да се намърда сред дългия списък с голмайстори.

Повод за усмивки имаше и новото попълнение-Емил Нину. Румънецът бе останал непокрит в наказателното поле на Хасково и след уникален пас на Аниете с мощен шут „писа отличен" на Киро Акалски и компания. Малко след това до гол стигна и Лукаш Гикиевич, но той правилно бе отменен поради засада. Упражнението за поляка се повтори и в 82-ата минута,а  малко след това, вече видимо изнервен, таранът получи и жълт картон за симулация.

Последните 120 секунди донесоха и нови два гола в мрежата на Акалски. Първо Антонио Аниете успя да отбележи втория си гол в мача, а като за финал, Лукаш Гикиевич реализира редовен гол и оформи крайното 8:0.

Така Левски записа своя девети успех в „А" група и продължава да се бори за така жадуваното място в първата шестица. Преднината му пред основните конкуренти от Черно море и Ботев (Пд) е съответно 3 и 4 точки.

ЛЕВСКИ-ХАСКОВО 8:0 (Развой на срещата по минути)