Неочакваното и смятаното за невъзможно от мнозина, се случи! Черно море е новият носител на Купата на България! "Зелено-белите” матираха Левски и спечелиха с 2:1 след продължения на "Лазур”.

"Сините” водеха с 1:0 с гол на Аниете, но в продълженията на редовното време, Бакари изравни. Така се стигна до продължения, в които Курьор отбеляза безценното попадение.

Това е първа Купа в историята на Черно море. Успехът тази вечер прати варненския тим във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Левски пък потъна в сълзи край Морето след като вече предвкусваше триумфа си. Многобройните пропуски, страха в "сините” сърца, обаче лишиха столичния тим от успеха, който щеше да спаси, макар и частично кошмарния сезон.

Срещата започна доста офанзивно. Още в 3-ата минута Владимир Гаджев застраши вратата на "моряците” с плътен удар от далеч, но Чанович се намеси.

В 20-ата минута се стигна до спорна ситуация. Борислав Стойчев бе последен в защитата и фаулира устремилият се към наказателното поле Ернандес. Главният съдия Ивайло Стоянов показа жълт картон на бранителя, а "моряците” претендираха за червен.

Шест минути по-късно Гаджев намери много добре Аниете, който обаче стреля много слабо, право в ръцете на вратаря. Две минути по-късно Белаид получи разтежение и бе заменен принудително от Емил Нину. В 35-ата минута Абди намери много добре Педро, но той не успя да засече на няколко метра пред вратата и топката отиде в аут.

Три минути по-късно варненци останаха с човек по-малко след като Стенио получи втори жълт картон. "Морякът” не успя да скрие сълзите си от разочарования на излизане от терена. Минута преди края феновете на Левски удариха с неясен предмет по главата Михаил Венков, но за щастие се размина без травма. През втората част нервите взеха връх.

В 50-ата минута "сините” записаха нов пропуск след като Домо изведе Аниете очи в очи с Чанович, но той стреля над вратата. Малко по-късно Домовчийски също бе на изгодна позиция, но не успя да засече добре.

В 72-ата минута Левски успя да стигне до мечтаното попадение. След кратко разбъркване в наказателното поле, Прохазка опита нещо средно между удар и подаване, топката достигна до Аниете, който с удар с левия крак разпечата вратата на "моряците”. Левски вече предвкусваше големия си успех, но "моряците” не бяха казали последната си дума. Георги Божилов отклони топката с глава към Бакари, а той от въздуха със завъртане прати топката в долния десен ъгъл на Йоргачевич, който не помръдна. Така се стигна до продължения.

В първите минути на първото, Домовчийски направи непростим пропуск. Владимир Гаджев подаде технично с пета към нападателя, който от няколко метра за малко да не убие някоя прелитаща птица над стадион "Лазур”. Малко по-късно последва нов пропуск, този път на Краев. През второто продължение, младата надежда на "сините” бе много близо до гол след като от няколко метра стреля с глава, но на сантиметри встрани от вратата. Четири минути преди края на продълженията Курьор подсече Абди в наказателното поле, съдията Стоянов прецени, че няма дузпа, въпреки, че повторенията показаха обратното.

В 119-ата минута Черно море успя да вкара безценния гол. Курьор преодоля трима бранители в "синьо" и промуши топката в мрежата на Йоргачевич, правейки резултата 1:2 и по този начин пращайки Купата във Варна.

КОМЕНТАР НА ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ!