Николай Банев има намерение след седмица да обяви завръщането си в Берое на бял кон, коментират привърженици на тима от Стара Загора.

Според запознати със ситуацията в тима бизнесменът е бил приятно изненадан от резултатите на местния вот, които доведоха решението кой ще е кмет на града до балотаж.

Бившият мажоритарен собственик на тима и председател на Надзорния съвет щял да изчака вота на старозагорци и ако на кметското място не седне досегашният кмет Евгений Желев щял да се опита да вземе базата на стадиона под Аязмото, която досега общинската управа и градоначалника упорито отказваха да му предоставят.

Именно проблемите с базата се оказаха в основата на недоволството на Банев, който постоянно изтъкваше, че само това му пречело да не инвестира повече в Берое. Затова сега той бил обнадежден, че може да получи базата, която е на изключително апетитно място в града.

Под Аязмото се носи и слух, че съпругата на Банев - Евгения, която е старозагорка, през миналата седмица е била в Града на липите, поетите и правите улици не толкова да подкрепи финансово учителската стачка, а да изрази на щаба на кандидата на ГЕРБ Светлин Танчев подкрепата на АКБ Форес от финансово и морално естество.