Разочарованият от слабата игра на отбора Мартин Петров, заяви след срещата: 

"Срамно първо полувреме, второто горе-долу пооправихме нещата, лошото е, че изравнихме чак накрая. Но поне не загубихме. Равенството през март не ни
натежа. Този мач трябва да ни е обеца на ухото. Ако от него не си вземем поука, значи сме за никъде. Не мога да си обясня и моята слаба игра, не само на съотборниците ми".

"На полувремето Борислав Михайлов беше нервен, както и ние. Трябва да разберем, че с такива игри, доникъде не можем да стигнем. Албания не можем да бием, какво остава за другите", завърши бързоногото крило на Манчестър Сити.

"Не трябваше да губим този мач, но играхме слабо и дали е равенство или загуба, не можем да правим разлики, 1:1 е вече факт. Лично аз винаги съм бил мотивиран в националния отбор, защото играя за моята страна - за другите не мога да кажа нищо.

Като цяло през второто полувреме играхме по-добре, но след 1:1 с Албания какво можем да кажем в свое оправдание?", заяви Чавдар Янков, който влезе като смяна през втората част.   

"Разменихме си по едно полувреме. Нямаше кой знае каква разлика между двата отбора. Вярно е, че те имаха повече голови положения, но пък ние се защитавахме добре при техните атаки. Не смятам, че е имало подценяване, имаше желание и старание във всички момчета", заяви Станислав Ангелов.

"Второто полувреме не беше толкова лошо. Много шансове за гол създадохме, а в Тирана това се случва трудно дори и на отбори като Холандия. Липсваше ни
късмет, а може би и по-бързо действие в положението на Мартин Петров например. Като цяло квалификациите се развиха доста нещастно за нас, без шанс. А и Румъния никъде не сбърка, което ми се струва доста странно", заяви Благой Георгиев.