Отборът на Милан продължава с трагичното си представяне, след като този път, възпитаниците на Масимилиано Алегри отстъпиха при визитата си на испанската сензация Малага с 1:0.

Попадението, което попари всички фенове на „росонерите" бе дело на Хоакин, който в 64-ата минута наказа Амелия след хубав пас на Итура.

Бившият испански национал можеше да вгорчи живота на италианците още повече, но малко преди края на първата част пропусна и дузпа.

Като цяло тимът на Малага бе по-добрият и напълно заслужено възпитаниците на Масимилиано Алегри се поздравиха с трета поредна победа в групите на ШЛ.

Срещата между Малага и Милан започна обещаващо, след като още в 20-ата секунда, нападателят на домакините Хавиер Савиола бе близо до изненадващо попадение. Последваха скучни 15-20 минути, в които единствените по-интересни положения бяха изстрели на Рикардо Монтоливо и Джампаоло Пацини.

Миговете след това бяха посветени на по-активната игра в редиците на Милан. „Росинерите" спечелиха средата на терена, което направи възпитаниците на Макс Алегри доста по-спокойни, а това доведе и до няколко опасни ситуации пред Кабайеро, но Ел Шаарави и Ачерби не успяха да пронижат домакинската врата.

В 30-ата минута бе белязана и от най-големия пропуск до този момент, след като Урби Емануелсон намери отлично Ел Шаарави, но от точката на дузпата, 19-годишният стрелец направи по-трудното и изпрати топката в аут.

Заключителните минути на тази първа част се оказаха доста емоционални за феновете на „Ла Ромаледа". Португалският арбитър Педро Проенса отсъди доста спорна дузпа след съприкосновение в наказателното поле между Кевин Констант и  Хесус Гамес.

Зад топката застана опитният Хоакин, който обаче разочарова тотално със своето изпълнение и пропусна, с което запази и нулевото равенство за тази първа част.

Второто полувреме продължи не чак толкова интересната продукция. Двата тима се бореха с всички сили, за да постигнат желания резултат, но попаденията така и не падаха.

В 56-ата минута феновете на Малага поискаха нова дузпа за своя тим, но този път Педро Проенса бе безмълвен.

Осем минути по-късно, „Ла Ромаледа" избухна в дива радост, след като техните любимци поведоха в резултата. Мануел Итура изведе по много елегантен начин Хоакин, който остана сам срещу Амелия и с хубав диагонален шут  отбеляза, реванширайки се напълно за пропуснатата по-рано дузпа.

Малко след това Елизеу бе много близо до втори гол, но само прекрасната изява на Марко Амелия спаси миланските гости от втори гол.

До края на срещата, момчетата на Масимилиано Алегри така и не показаха нужната агресия и желание за победа, което ярко си пролича и с малкото положения пред вратата на Кабайеро.

Единственото по-опасно бе в 85-ата минута, но Стефан Ел Шаарави отново пропусна,  с което дари и успеха за сърцатите си андалусийски съперници.

Въпреки загубата си днес, отборът на Милан запази втората си позиция с 4 точки, но вече на само една преднина от устремилите се към челните места играчи на Зенит.

Малага пък продължава да бъде приятната изненада в тази група, заемайки убедително лидерското място с три успеха от три срещи.

МАЛАГА-МИЛАН 1:0

1:0 Хоакин (64')

СТАДИОН: „Ла Ромаледа"

СЪДИЯ: Педро Проенса(Португалия)

МАЛАГА: Кабайеро, Гамес, Демикелис, Уелигтън, Елизеу,Камачо, Итура, Франсиско, Хоакин, Иско, Савиола

МИЛАН: Амелия, Бонера, Мексес, Ачерби, Де Шильо, Амброзини, Констант, Монтоливо, Емануелсон, Пацини, Ел Шаарави