Отборът на Локомотив (София) продължава с отличното си представяне в Топ 6. Момчетата на Димитър Васев постигнаха ценен успех над Ботев с 1:0, който утвърди позициите им на второто място в "А" група. Нещо повече, "железничарите" вече са на пет точки от лидера Лудогорец, което дори възражда интригата около  битката за титлата . В герой за столичани се превърна Емил Гъргоров, който в 60-ата минута разстреля Адам Стаховяк с глава.

Поражението пък уби и малкото останали надежди в редиците на Ботев за европейски подвизи през следващия сезон.

Двубоят в квартал "Надежда" традиционно бе съпътстван от ужасното тревно покритие на стадион "Локомотив". Въпреки трудностите в разиграването на топката, първото интересно положение се откри пред гостите от Ботев. Божидар Васев опита интересен изстрел без подготовка, който обаче попадна право в обсега на Митрев.

В 10-ата минута се случи един куриозен момент, в който главни действащи лица бяха реферът Никола Попов и бранителят Дани Златков. Халфът на Локо- Ливраменто бе повален до дъгата на наказателното поле, съдията свири фаул, а в същия момент Златков прати топката в собствената си врата, но решението бе за пряк свободен за "железничарите".

Малко след това Траян Траянов имаше отличната възможност да изведе столичани напред, ала бившият бранител на Ботев (Враца) не успя да се разпише от няколко метра.

Антони Ливраменто пък опита изстрел от средна дистанция, който обаче мина високо над горната греда на Стаховяк.

Последваха силни минути за Ботев (Пд). Момчетата на Пепо на няколко пъти разиграха добре малко пред или в наказателното поле на своя опонент, но така и не се стигна до сериозен изстрел.

В 41-ата минута Емил Гъргоров опита блестящ извеждащ пас към Влади Романов, който обаче бе разгадан от Стаховяк и предотвратен с мощно изчистване към центъра на терена.

Домакините пропиляха най-чистото си положение малко преди края на първата част. Гъргоров центрира остро от пряк свободен удар, играч на Ботев (Лъчезар Балтанов) направи лоша услуга на колегите си и опита да изчисти с глава. Това се оказа грешно решение, тъй като замисълът му се превърна в пас към Камен Хаджиев, който обаче от няколко метра, пак с глава, не успя да намери очертанията на пловдивската врата.

Второто полувреме стартира по оптимистичен начин, след като Данчо Христов опита късмета си с далечен шут. Божката Митрев обаче бе на своето място и боксира в странично хвърляне.

Така се стигна и до ключовата в мача 60-ата минута, когато за кеф на всички локомотивци, домакините поведоха в резултата. Железничарите" организираха бърза атака чрез Том, който пусна към включилия се по крилото Данчо Тодоров. Играчът с номер 77 веднага центрира в наказателното поле на Ботев, Даниел Златков остана под топката и тя кацна право на главата на нисичкия Емил Гъргоров, който изненадващо с глава препарира Стаховяк за 1:0!

Отговорът на съперника не закъсня и изгодна ситуация пропиля Мацата Огнянов, който засече неточно отлично подаване на Иван Цветков.

До края Локо умело затвори всички подстъпи към своята врата и така се поздрави с безценните три точки.

ЛОКОМОТИВ (СФ)-БОТЕВ 1:0 (Развой на срещата по минути)