В голяма степен причина за успеха на "Астана" е качествената работа на българския специалист Станимир Стоилов.

Това пише в материал на авторитетния испански вестник "Марка", който обикновено е цитиран в цяла Европа, за съперниците на "Атлетико" (Мадрид) в групата от Шампионската лига. Мъри вкара за първи път отбор от Казахстан в най-комерсиалния турнир. Жребият събра "Астана" с "дюшекчиите", "Бенфика" и "Галатасарай".

"Марка" определя Стоилов като най-силния коз на иначе явния аутсайдер в групата. Подчертава се, че за краткия период, в който е начело на "Астана", българският треньор е успял да го докара до плейоф за влизане в Лига Европа, а след това да го вкара и в Шампионската лига.

"В оркестъра на българския диригент първа цигулка свирят колумбийският нападател Каняс, националът на ЦАР Кетевоама и световният шампион за младежи със Сърбия Максимович", пише "Марка". Липсата на опит в Европа е най-големият минус на "Астана" според изданието.

В същото време се появи информация за евентуално идване в "Астана" на вече почти залязлата звезда на руския футбол Андрей Аршавин. В момента нападателят рита за "Кубан", но може да си тръгне оттам като свободен агент.

"Не съм против да се подсилим с качествен футболист, който е в по-напреднала възраст. Ако има нужната мотивация, той може да играе и до 40 г. Това важи и за Аршавин. Андрей е прекрасен футболист, но той в момента си има клуб", е коментарът на Мъри.