Григор Димитров и Мария Шарапова са избрали екзотичния остров Бали за дестинация на годишната си почивка. Новината беше потвърдена от близък човек на българина, пише bgdnes.bg

За разлика от нормалните хора ваканцията на елитните тенисисти настъпва в средата на ноември след края на тежкия сезон. През това време на годината индонезийският остров предлага феноменални условия за курортистите. Средната температура е 27 градуса по Целзий, а най-ниската е закована на 23.

Точните дати на ваканцията все още не са селектирани. Те ще зависят от прогнозата за дъжд, защото Бали се слави като един от най-влажните острови. Общо 13 дни в месеца вали, но дори и капките са доста приятни при подобна температура.

Решението на Мария Шарапова и Григор Димитров е продиктувано от желанието да бъдат далеч от папараците. През лятото те имаха кратка ваканция в мексикански курортен комплекс от закрит тип. Въпреки всички мерки звездите бяха щракнати от папараци, които дори не се криеха. Гришо успя да се пошегува с ловците на горещи моменти. Заедно с Маша ги поздравиха от дистанция.

Миналата година влюбената двойка опита от чара на Карибите през септември, а два месеца по-късно беше избрала друга дестинация - Хавай.

Идеята за воаяж до Бали е на Шарапова. В момента тя се намира в Сингапур за заключителния турнир на Женската тенис асоциация.  Сезонът на Григор Димитров може да приключи още следващата седмица на Мастърса в Париж. Той все още има шанс да се класира за заключителния турнир на Професионалната тенис асоциация в Лондон (9-16 ноември), но трябва да постигне много добри резултати.