Люис Хамилтън успя да спечели първата позиция в квалификацията за Гран при на Сингапур и днес ще застане начело на стартовата решетка. Британецът победи своя съотборник в екипа на Мерцедес, Нико Розберг, с едва 0,007 сек. въпреки блокиралите гуми при спирането на първи завой.

„Това е наистина невероятно, никога не съм вярвал, че тук може да има толкова малка разлика", обясни Хамилтън след квалификацията. „Моят план разбира се бе да стартирам от първата позиция, но плановете не винаги се сбъдват.

Още на първия завой в последната ми бърза обиколка блокирах гумите, което вероятно ми струваше поне 0,2 сек. Затова после натиснах максимално, за да се опитам да наваксам изпуснатото".

Класирането в крайна сметка бе с доста малки разлики, като тази между първия и шестия е под 0,4 сек.

„Не гледах много класирането, защото не исках да се побърквам. Усетих обаче, че сме събрани доста на гъсто. Затова и натисках до границата на възможното. Ред Бул и Ферари изглеждат много силни тук.

Когато дойдохме тук имахме свое мнение за гумите, но още вчера се видя, че има сериозна разлика в представянето им. Работата с тях ще е изключително важна в утрешния ден и в никакъв случай няма да е лесна. Екипът ни е свършил чудесна работа, за да можем да сме отново начело на пистата, където се изисква сериозно аеро притискане. Надявам се да докажем това".