Легендата на Левски Кирил Ивков сподели своите виждания за предстоящия довечера мач между "сините" и Гент от груповата фаза на турнира Лига Европа.

"Много ми се иска да победим Гент. Левски показа, че е в много добра форма от началото на сезона. Трябва да си призная, че в предните години, когато идвах на европейски мачове на Левски, идвах  със страх.

Сега има спокойствие у мен. Стадионът ще е пълен, както ние го пълнехме с Аякс, Барселона, Щутгарт. Владимир Гаджев ще липсва много, въпреки че след контузията не е същият играч. Той обаче върши много черна работа пред защитата и дано тези, които играят в тази зона, да го заместят.

Хубаво е, че мачът не е на елиминиране. Важни са точките, а не с какъв резултат са постигнати. Не се съмнявам, че Ясен Петров е разучил добре Гент и е подготвил добре тактическата си постройка.

Наистина Левски не е побеждавал срещу белгийски отбори, но тази традиция рано или късно трябва да се наруши. В онези периоди, когато падахме от белгийци, имахме и други проблеми, докато сега сме в подем. Надявам се, че публиката ще зарадва Павел Панов, който днес чества своята 60-годишнина", обяви Ивков.