Три от кандидатите за "А" група записаха победи в мачовете си от 23-ия кръг на Източната "Б" група. Сливен, Родопа и Калиакра прибавиха поредните си три точки в сметките си, докато Несебър се издъни при домакинството си на Нафтекс, завършвайки 2:2.

Лидерът в групата Сливен се наложи с 3:2 при визитата си на Свиленград, като и трите попадения реализира Иван Стоянов - в 25-ата, 30-ата и 56-ата минути. Племенникът на Йордан Лечков не спира да бележи през пролетта, като вече има 12 попадения в сметката си. След този успех "войводите" продължават да са на върха, но вече с 51 точки.

Вторият Родопа (с 50 точки) се наложи трудно с 1:0 над Дунав в Смолян, като победното попадение в срещата реализира Десислав Русев от дузпа в 77-ата минута.

Третият Калиакра вече е с 47 точки, след като днес би с минималното 1:0 Бенковски при гостуването си в Бяла. Единственото попадение вкара Георги Станчев в 24-ата минута.

Несебър също е с 47 точки, но с по-лоша голова разлика от каварненци. Днес възпитаниците на Николай Русев-Джангъра извъртяха 2:2 срещу Нафтекс и пропуснаха да се доближат до 2 точки от лидера Сливен. На стадиона в Несебър "шейховете" изненадващо поведоха с 2 гола още до почивката. В 28-ата Велин Дамянов откри за гостите, а в 45-ата голмайсторът Деян Христов покачи на 2:0 за бургазлии.

В последните 20-ина минути "делфините" се вдигнаха на финален щурм и в крайна сметка вкараха два гола. Първо в 70-ата Любомир Величков намали на 1:2, а в 86-ата Петър Колев оформи крайното 2:2.

Битката в Източната "Б" група обещава да е интересна до край, след като в нея са замесени 4 отбора, които имат реални шансове за директно влизане в елита. До края на първенството остават 3 кръга.