Подготвя се суперсделка за трансферирането на Еден Азар от Челси в Интер, тръби британската преса, цитирана от в. "Труд". Ако тя се реализира, белгийският футболист ще стане най-скъпият в света, защото италианският клуб ще плати за него 105 милиона евро. Космическата сума ще бъде осигурена от индонезийския собственик на отбора Ерик Тохир.

Милиардерът придоби преди две години контролния пакет акции от Масимо Морати и сега е бил убеден от треньора Роберто Манчини да развърже щедро кесията за Азар.

Полузащитникът бе избран за играч на годината във Висшата лига, но този сезон е далеч от най-силната си форма. Ако се стигне до трансфер, по-вероятно е той да стане през лятото, а не през зимната пауза. Белгиецът има договор с Челси до 2020 г., но е искан също и от Реал (Мадрид) и Пари Сен Жермен.

Жертви на кризата в лондонския клуб могат да станат нападателите Диего Коща и Радамел Фалкао. Още през зимата поне един от двамата с тлъсти заплати ще си отиде, за да освободи място и бюджет за нови играчи. Най-спряганият кандидат за атаката на Челси е французинът Антоан Гризман от Атлетико (Мадрид). По медийни публикации в Англия той ще струва на клуба 57 милиона евро. Ако треньорът Жозе Моуриньо се закрепи в Челси, ще има още рокади в отбора, най-вече през лятната пауза.