Рилски спортист "хвърли бомбата" в 19-ия кръг, като победи изненадващо Левски с 2:1 в Самоков и върна интригата в първенството.

Последната загуба на шампионите в елита датираше от 21 май 2006 г., когато "сините" юноши паднаха с 1:2 от Беласица в среща без значение от последния кръг на миналото първенство. Любопитното е, че Левски днес допусна цели 2 гола, като се има в предвид, че в изминалите 18 срещи за първенство в "синята" врата бяха влезли 3 попадения.

На стадион "Искър" в Самоков Левски започна бурно срещата. Още в 7-ата минута Домовчийски пропусна да отбележи от 7-8 метра след ниско центриране на Бардон отдясно. Бело се намеси отлично, като изби топката атрактивно над гредата с една ръка.

В 13-ата минута Вагнер центрира отляво към далечната греда, Телкийски свали на Боримиров, който шутира от ъгъла на вратарското поле, като полетът на топката към мрежата бе спрян от ръката на Ивайло Цветков и съдията Александър Костадинов бе категоричен - дузпа за Левски. Телкийски бе точен от бялата точка и даде аванс на "сините".

Левски продължи да доминира, докато домакините играха по-прибрано и разчитаха само на контраатаки. Те така и не успяха да отправят точен удар към вратата на Петков. В 20-ата минута Телкийски центрира отдясно и Коприваров от няколко метра прати топката на сантиметри над гредата. Към края на първата част футболистите на домакините се поумориха и това позволи на шампионите да натикат своя съперник в неговата половина.

В 39-ата минута Боримиров направи уникален пропуск! След центриране от корнер от ляво на Вагнер, ветеранът бе оставен непокрит и от 5 метра стреля право в тялото на вратаря, вместо в мрежата. Малко по-късно Бардон нацели страничната греда с удар от 25 метра.

Две груби грешки на защитата на Левски в началото на второто полувреме обаче струваха ценни точки на шампионите в борбата за титлата. С изключение на петте минути след подновяване на играта "сините" тотално доминираха, но това не им помогна да вземат дори една точка.

В 47-ата минута Стефан Костадинов центрира отляво към далечната греда, Томашич не се ориентира добре и позволи на Кирил Александров да шутира, топката се отби от защитника на Левски и се върна отново в краката на Александров, който от упор простреля Петков.

Само три минути по-късно домакините стигнаха до втори гол. След центриране отдясно Стефан Костадинов бе оставен непокрит на задната греда и от 3-4 метра не пропусна. До края Левски обсади вратата на домакините, но не успя да стигне до гол.

В 57-ата минута Йовов получи отлична възможност след центриране на Телкийски отдясно, но от няколко метра с глава стреля в страничната греда. 20 минути преди края резервата Мирослав Иванов изведе Домовчийски сам срещу Бело, но нападателят стреля във вратаря на самоковци.

До края домакините се окопаха, а въпреки тоталното си надмощие, гостите така и не успяха да се спасят поне от загубата. След поражението дистанцията между Левски и ЦСКА се скъси само на 3 точки.

Още по темата: