Деветата отсечка от провеждащото се рали "Аржентина" бе отменена, след катастрофа, с участието на пилота на Хюндай Хейдън Падън. В инцидента има и 6-има пострадали зрители, но за момента не се съобщава някой от тях да е сериозно ранен.

Крис Мийк (Ситроен Рейсинг) продължава да води в надпреварата.

Мийк се завъртя по време на първата отсечка вчера и загуби около половин минута от преднината си. В последната за деня пък спря за малко след преминаването на водно препятствие, но в крайна сметка има почти 40 секунди аванс (38,6 сек).

„Един сензор се включи и се паникьосах. Не знаех какво да направя, затова изключих и след това пак запалих двигателя. Утре остават само 32 км, но по едни от най-трудните пътища в световния шампионат. Така че битката още не е приключила, по никакъв начин. В Ел Кондор трасето е една идея по-широко, има много скали. Трябва да довърша работата...", обясни Мийк.

Втори в класирането е съотборникът му Мадс Остберг, който остана доволен от темпото си. Той дори намали малко в края на деня, за да закара своя DS3 WRC до сервиза в перфектно състояние.

„Оставам съсредоточен върху второто място - то е много важно и за мен, и за отбора. Няма да поемаме никакви рискове", заяви норвежкият пилот.