Съсобственикът на Арсенал Алишер Усманов обвини Арсен Венгер, че със своето скъперничество е пречка за развитието на отбора. Руският бизнесмен, който държи 30% в клуба, не издържа след загубата от Ман Юнайтед с 1:2 и за пръв път от дълго време се намеси.

"Моето мнение - и аз говоря открито за това - е, че отборът се нуждае от подсилване на всяка позиция, обясни той в интервю за Си Ен Би Си. - Само тогава ще можем да сме равни на Челси, Сити и на водещите европейски отбори. В състава има потенциал, но никой не признава грешките, допуснати напоследък.

Венгер си има принципи и е велик треньор не само на европейско, но и на световно ниво, но дори и гениите рухват, ако не си признават грешките. А с възрастта това става все по-трудно.

Има ли Арсен пари за трансфери? В клубния бюджет има такива. Но аз не мога нищо за реша. Странно е да притежаваш 30% и да нямаш думата".

Нападките на Усманов идват в подходящ момент, в който ръководството може да реагира и да си осигури Юрген Клоп, преди той да поеме в друг отбор.