Отборът на Левски има своя нов старши-треньор. Стойчо Стоев постигна договорка с ръководството на вековния клуб и се превръща в поредния наставник, който ще води "сините".

Специалистът се намира на „Герена", където проведе заключителни разговори с Георги Иванов. Официалното му представяне ще бъде в 15:00 часа. По-късно днес се очаква обявяването на хората, които ще влязат в треньорския му щаб. Спекулира се с имената на Явор Вълчинов и досегашният помощник-треньор Елин Топузаков.

До назначаването на Стоев се стигна след отказа на Димитър Димитров-Херо, който не пожела да води Левски заради множеството проблеми при столичани. Вариант за "горещия стол" бяха и няколко чужденци, но високите им финансови изисквания и слабата подготовка за родната футболна действителност, се оказаха решаващи за отхвърлянето на техните кандидатури.

Кратка биография на новия "син" старши-треньор:

Стойчо Стоев е роден на 15 август 1962 година в Разград. Кариерата му като футболист почти изцяло е свързана с отбора на Локомотив (София). За „железничарите" изиграва 199 мача, в които реализира и 59 попадения. След 9 успешни години в „Надежда", Стоев предприема трансфер в чужбина, където играе 3 сезона за ФК Пансерайкос.

Треньорската му кариера е доста пъстра. Стоев е водил цели 9 отбора, сред които и юношеския национален отбор до 17 години. Повечето му тимове са със скромни амбиции. Въпреки това, Стойчо се легитимира за българската футболна общественост, именно с тях. Работата му в Спортист (Своге), Миньор и Монтана се помни и до днес, а с последните два тима няма загуба при гостуванията му на Левски.

Преломният момент в неговата кариера е през 2013-та година, когато поема Лудогорец. Той наследява по най-успешния начин Ивайло Петев, извеждайки „орлите" до осминафинал в Лига Европа. Печели „златен дубъл"- титла и Купа на България. Поради неразбирателство с Кирил Домусчиев, напуска разградския клуб след нулевото равенство с Партизан.

Стоев може да се похвали и с няколко индивидуални награди. Той е „Треньор № 1 по футбол на България за 2013, както и „Най-добър треньор през сезон 2013/14 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти".