Новият шампион на Англия - Челси претърпя катастрофално поражение с 0:3, при визитата си на Уест Бромич Албиън.

Лондончани бяха разгромени от своите домакини, като явно подходиха високомерно към нямащия никакво значение за тях сблъсък.

Попаденията за победителите отбелязаха Брънт и Берахино, последният разписал се два пъти в мрежата на съперника.

Двубоят изобилстваше от тежки сблъсъци по цялата дължина на терена, в следствие от които бяха показани и редица жълти картони.

Върхът на безсилието на гостите дойде 20 минути след откриващия гол на Саидо Берахино в мача, когато при разгорещен спор в наказателното поле на Уест Бром (по традиция предизвикан от Диего Коща), иначе опитният, врял и кипял в куп местни и международни сблъсъци на своите клубове Франсеск Фабрегас изпусна нервите си и изрита топката в главата на футболист на домакините.

Реферът не се подвоуми и показа директен червен картон на носещия предпазна маска в този двубой Фабрегас, който напусна терена с наведена глава, оставяйки тима си с човек по-малко.

Нервната и напрегната игра бе налична и през вторите 45 минути, като 2 минути след почивката "дроздовете" получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Зад топката от бялата точка застана Берахино, покачил на 2:0, за радост на треньорския щаб на отбора си.

Крайното 3:0 оформи Крис Брънт, разписал се след точно час игра, като това бе и последният пирон в ковчега на лондончани в срещата, въпреки няколкото пропилени от домакините ситуации до края на мача.

В средата на второто полувреме Коща можеше да получи втори жълт, респективно червен картон, но реферът подмина негово грубо влизане в тялото на съперников футболист.

Така Уест Бромич се поздрави с 11-ата си победа през сезона, запазвайки 13-ото си място в подреждането. Челси е шампион, но едва ли футболистите на отбора се гордеят с показаното от тях на терена тази вечер.