Акционерът в ЦСКА Костадин Петков публикува съобщение във "Фейсбук", в което сподели повече подробности около срещата в Министерството на младежта и спорта в понеделник. Петков бе един от представителите на армейците. Той присъства и на срещата с Бойко Борисов през миналата седмица.

"Ще обобщя направеното в Министерството на спорта.

1. Бе изразено възмущението на ЦСКА - фенове и клуб, по повод отсъствието на Президента на БФС, не искам да споменавам името му по хигиенни съображения. Защото премиер и министри намериха време и желание да се срещнат, но този страхливец - не.

2. По изрична молба на министър Кралев и заради него и уважението към искането на премиера не напуснахме срещата.

3. Адвокатите от двете страни се съгласиха на това, че ако има правоприемство между двата клуба - стар и нов, новият клуб може да играе. За целта Правната комисия следва да се произнесе. По предложение на министър Кралев такова решение ще има в рамките до седмица или 10 дни. Хората от БФС - Борислав Попов и адвокатите, се съгласиха с това.

4. За да може да играе отборът, новият клуб трябва да стане член на футболния съюз. Това е формална стъпка и се извършва от Изпълкома по молба по образец и съпътстващи документи. Министър Кралев поиска Изпълкомът да се произнесе в рамките до две седмици, считано от днес (б.р. - от 5 октомври). Така че процедурата от утре (б.р. - вчера) се задвижва. Доколкото ми е вярна информацията, всички документи, изисквани от БФС, са вече готови. Искам да благодаря на всички, които участваха в срещата - Пламен Марков, адвокатите Георги Миленов и Петьо Славов, арх. Мишев, Павел Маринов и Емил Кънев, всички действахме като в екип", написа Петков.