За първи път у нас българското футболно първенство влиза в интернет. Арена Футбол подписа договор с фирма „С.В.-РСА България" ООД за правото да предава директно в интернет мачове от „А" професионална футболна група.

Зад гражданското обединение "Арена Футбол" стоят LIVEMEDIA Group и Alternative Media Group. Срещите ще се предават пряко в LIVESPORT.bg, TOPSPORT.bg, BOOKMAKERS.bg и SPORTLINE.bg.

Така запалянковците получават възможност да наблюдават в онлайн пространството, мачовете от "А" футболна група, които не се излъчват в телевизионен ефир.

"Договорът, който подписахме днес, дава възможност на футболните фенове да гледат всички 8 мача от кръга, което се случва за първи път в историята на българския футбол. Прогнозата ни е срещите, излъчвани при нас, да се гледат от минимум 200 000 души.

Истинските запалянковци за първи път ще могат да залагат в реално време, докато гледат мача на компютъра си. Това ще им осигури уникалната възможност да променят залога в зависимост от обрата на срещата", коментираха от Арена Футбол.

От Арена Футбол обещават иновативни технологични решения, които ще дадат възможност на феновете да изпитат истинска наслада от прякото предаване на срещата. Четири камери ще предават срещите директно.

„Събитията започнаха преди двайсетина дни. Вече имаме нов партньор заедно с БНТ1 и TV7. Ще успеем да зарадваме привържениците. За първи път се прави подобно уникално нещо. Това не е опит, а професионално излъчване на осем срещи в един кръг.

Досега сме стигали до шест и ще се опитаме да направим нещо, което не е правено. Всеки фен ще може да избира срещата, която желае. Договорът е за една година. Всички права са защитени.

Доста съм бил пиратстван, ще гарантираме на нашите партньори, че правата им ще бъдат абсолютно защитени. Ще има промени в програмата на първенството. Ще има един мач в петък или понеделник", коментира Валентин Михов.

Програма на мачовете от четвъртия кръг на "А" група, които ще бъдат излъчени
директно в Интернет:


Събота

БЕРОЕ - ЧЕРНОМОРЕЦ, LIVESPORT.BG

СВЕТКАВИЦА - ЛУДОГОРЕЦ, SPORTLINE.BG

ЧЕРНО МОРЕ - МИНЬОР ПК, BOOKMAKERS.BG

Неделя

ЛОКОМОТИВ (ПД) - КАЛИАКРА, LIVESPORT.BG

ВИДИМА РАКОВСКИ - ЛОКОМОТИВ (СФ), BOOKMAKERS.BG