Полузащитникът на Севиля Антонио Пуерта почина във вторник следобед, три дни след като колабира на терена по време на мача от първия кръг на Примера дивисион срещу Хетафе (4:1).

По-рано днес доктори от клиниката "Вирхен дел Росио", където бе на животоподдържащи системи, обявиха, че състоянието му e много критично.

"Играчът се намира в критично състояние. Нестабилен е, тъй като има недостиг на кислород до мозъка му, което е причинено от продължителното спиране на сърцето", обясниха тогава лекарите.

Според испанските медии, УЕФА се е съгласила да отложи днешната среща-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига срещу АЕК (Атина) и мачът от Примера дивисион срещу Осасуна в понеделник.

От пресслужбата на гръцкия тим също потвърдиха, че двубоят със Севиля ще се играе на 3 септември.

Както е известно, 22-годишният халф колабира на терена по време на мача от първия кръг на Примера дивисион между Севиля и Хетафе (4:1). Съотборниците му и лекарите на тима веднага се стекоха на помощ и успяха да го вдигнат на крака. След като играчът се е прибрал в съблекалнята е последвал нов припадък, след което е бил откаран в болница. Той бе придружаван от капитана на Севиля Хави Наваро.

Феновете на отбора (на снимката вляво) се събраха пред клубния стадион "Рамон Санчес Писхуан" за да отдадат последна почит на футболиста.

През януари 2004 г. унгарският национал Миклош Фехер, който играеше в Бенфика, почина по време на мач от португалското първенство заради сърдечен удар. Седем месеца по-рано камерунският национал Марк-Вивиан Фо колабира и почина по време на срещата от турнира за Купата на конфедерациите във Франция.