Тази събота ще се състои първата среща от пролетния полусезон на "Б" група, съобщава "Плевен Утре". Припомняме, че по решение на БФС 16 и 17 кръг са изтеглени преди зимната пауза, а Спартак (Плевен) вече се готви усилено за сериозен двубой с Пирин в Разлог.

Възпитаниците на Роберт Петров си повъзвърнаха самочувствието след две победи и престижно равенство с Дунав в Русе. Домакините от Разлог обаче се намират в долната част на таблицата и са застрашени от тотално изпадане сред аутсайдерите, което означава, че ще дадат всичко от себе си на терена в събота oт 14 часа.

Пиринци са на 14-то място с актив от 15 точки, а Спартак е 9-ти с 19 пункта. С оглед малката разлика в точките може да се каже, че към момента двата тима са сред основните конкуренти за оставане в групата.

Статистиката сочи, че Пирин се представя сравнително добре като домакин - 3 победи, 3 равенства и 1 загуба, докато плевенчани не са сред най-силните гости през този сезон - 1 победа, 2 равенства и 4 загуби.

Основен проблем пред Роберт Петров отново ще е пълното окомплектоване на групата, след като Живко Господинов, Иван Дянков и Богомил Христов прекратиха договорите си с клуба. Най-вероятно това ще даде шанс на още плевенски юноши за изява.

Припомняме, че в първия кръг Спартак удари Пирин с 4:1 на стадион