България стартира със загуба на европейското отборно първенство за мъже "Томас къп" и за жени "Убер къп", което се провежда в Алмере (Холандия).

При мъжете в първия мач България загуби с 1:4 от фаворита Полша като единствената победа постигна Благовест Кисьов. Той се наложи над Мачей Ковалик с 2:0 (21:12, 21:14) гейма. Поражения претърпяха останалите ни представители - на единично Красимир Янков и Борис Кесов и на двойки Стилиян Макарски/Владимир
Методиев и Константин Добрев/Юлиан Христов.

По-късно днес в първия си мач при жените България среща
Литва. На европейското отборно първенство нашата страна е представена при мъжете от Стилиян Макарски, Владимир Методиев, Борис Кесов, Благовест Кисьов, Красимир Янков, Константин Добрев и Юлиан Христов, а при жените - Петя Неделчева, Диана Димова, Линда Зечири, Мая Добрева, Атанаска Спасова, Габриела Бънова и Димитрия Попстойкова.

При мъжете България е в група с Белгия, Португалия и Полша, а при жените - с Шотландия, Словакия и Литва. Според регламента се играе всеки срещу всеки, като победителите в отделните групи се класират за четвъртфиналите.


Ако преодолеем групата при мъжете на четвъртфиналите наш съперник по всяка вероятност ще бъде Холандия, а при жените - Дания.

Поради контузия най-добрата ни състезателка Петя Неделчева ще играе само в мача с Шотландия, съобщиха от треньорския щаб на отбора.