Британецът Крис Мийки със Ситроен спечели автомобилното рали на Аржентина, етап от световния шампионат и спря победната серия на световния шампион Себастиен Ожие. 

Французинът записа три победи в първите три кръга на Световния рали шампионат (WRC), но имаше доста проблеми в четвъртото състезание за сезона и завърши едва 17-и.

Това е първа победа на 35-годишния Крис Мийки в рали от световния шампионат.  Той измина дистанцията за 3,41:44.9 часа.

Мийки изпревари с 18 секунди своя съотборник норвежеца Мадс Йостберг след 11-та специална отсечка, провела са по планински пътища на провинция Кордоба. Така Ситроен направи дубъл и прекъсна хегемонията на Фолсваген, който спечели последните седем ралита на Аржентина. Северноирландецът донесе първа победа на Ситроен от рали "Германия" през 2013 г. Това е и първа двойна победа за Ситроен от рали "Финландия" през 2012 г.

Пилотът на Форд Елфин Еванс завърши трети в Аржентина и се качи на подиума за първи път в кариерата си. 26-годишният уелсец завърши на три минути зад Йостберг.

Въпреки проблемите, Ожие прибави три точки към актива си в генералното класиране, след като спечели специалния етап. В него французинът изпревари Дани Сордо и Йостберг.

Ожие събра 84 точки след четвъртия от 13-те кръга и има комфортен аванс от 33 точки пред Йостберг. Андреас Микелсен, който не завърши рали "Аржентина", е трети с 47 точки, а Еванс се изкачи на четвърто място с 41. Мийки е пети с 35.