Спортният директор на Левски Георги Иванов коментира подробно случващото се около отбора. Гонзо сподели в интервю за ТВ +, че застава зад думите си, че Господ връща всичко на ЦСКА и добави, че омразата на "Армията" е много по-силна от любовта. 

Отминаха емоциите след реванша с Лудогорец, когато детронирахте носитела на Купата, сега с по-приятни мисли ли лягате и заспивате вечер?
- Едва ли по-приятни, може би по-спокойни сме сега от това, че сме си свършили работата, но все пак да не забравяме, че ще има един мач. Който ще бъде по-труден отколкото  мача с Лудогорец, защото последната крачка е най-трудна. Черно море е сериозен отбор, който може винаги да поднесе изненада. Ако си мислим, че сме си свършили работата - не сме... На една крачка сме от спечелването на Купата и нищо още не сме направили. Мачовете за първенство от втората шестица с варненци нямат нищо общо с този за Купата. Ясно ви е, че мотивацията е съвсем различна. Черно море няма такова отличие, играли са финал за последно преди 7-8 години и ще са амбицирани, а да не забравяме и излаза в Европа. Смятам, че ще бъде много-тежък мач и от опита, който имаме с изпуснатата уж сигурна титла при почти свършена работа и горчилката от мача със Славия ни казва, че трябва да се предпазим от подобна грешка. През всичкото това време в което работим с тези футболисти, те показаха, че са сериозни и отговорни хора и не смятам, че ще подценят мач. Да, може да загубим мача с Черно море, но това няма да е заради подценяване - бъдете сигурни.

Два отбора от втората шестица стигнаха финала...
- Не искам да коментирам друго, но смятам, че нашия отбор не заслужава да е във втората шестица. Но такъв е регламентът сега, във 22-ия кръг мандалото хлопна, тогава класирането се раздели на двете шестици и с помощта на един друг отбор, който в исторически план и друг път е правил подобни в кавички "изненади" (помните 1999 година в мача с Литекс от 2:0 до 2:3), но както и да е няма да се връщам, защото като цяло ние сами сме си виновни, защото загубихме точки от отбори във втората половина на таблицата, което накрая ни натежа.

Може би плод на емоция бе изказването за надупването на ЦСКА след мача в сряда, изглеждаше сякаш отдавна го таите в себе си и чакахте удобния момент да "стреляте" към "червения" лагер?
- Напротив, аз никога не говоря празни приказки, винаги казвам това, което мисля и когато мисля, че имам факти. Никога няма да говоря нещо, в което не съм сигурен. Просто в онзи момент, когато отпаднахме от първата шестица не бе подходящо да го казвам, защото щеше да излезе, че се оправдаваме само с това. Нито търся съчувствие, нито помощ или някой да ни съжалява. Винаги съм казвал, че футбола е спорт, в който побеждава по-добрия. Губиш или печелиш - се показва на терена. Футболът е мъжка игра и би трябвало фейърплея да бъде преди всичко. Така се развива футбола иначе нито фенове, нито ръководства ще вярват, че мачовете се играят истински и нивото на футбола ще върви назад.

Не е ли хубаво футболните ръководители да се предпазвате от гръмки изказвания или плод на емоции, защото всичко на този свят май се връща, ако онзи отгоре гледа?
- Ами да, Господ сега го връща на ЦСКА! Вижте, нямам нищо лошо срещу ЦСКА, даже имам много приятели цесекари бивши и сега от играчите, които са - без чужденците, разбира се, и сме в добри приятелски отношения, но съперничеството между двата отбора трябва да е изцяло на терена, а не задкулисие някакво да има... Смятам, че в лагера на ЦСКА омразата е много по-голяма от обичта към собствения отбор, защото аз никога няма да направя така, че моя отбор да загуби за сметка на това, че ще повлияем да е лошо за другия отбор.

Мачовете, които "Левски" изигра с Лудогорец до момента, май не може да се каже, че е бил тотално надиграван в някой от тях, но няма ли да е малко измамно, ако се твърди, че сте много близо до класата на разградчани, въпреки голямата разлика - финансова, организационна?
- Според мен организационно и структурно "Левски" е по-напред от Лудогорец и никой не трябва да се съмнява в това. Твърдя го, защото не може да се сравнява клуб със 100-годишна история и опит и друг с доста по-скромна. Единствено финансово е факт, че са по-добре. Смятам, че липсата на пари сега в "Левски" и въпреки това нивото, което показваме, е достойно за уважение. Дори без да са взимали пари толкова време и играчите показаха, че идеята "Левски" вече е част от тях. Така ги мотивираме и сме едно семейство.

Понякога чувствате ли се сам, имате ли подкрепа на някого, защото феновете виждат отвън при неуспехите един човек и са склонни да ви обвинят като единствен грешник?
- Имало е такива моменти и това е най-вече след загубите. Аз трябва да нося вината, така хората хвърлят вината само върху мен макар, че тя никога не може да е само на един човек. Моята позиция обаче е такава, това е положението - аз нося и отговорностите и критиките и е нормално при липса на успехи да го има това нещо. 

Уцели ли най-после "Левски" на треньор със Стойчо Стоев и как комуникирате с него?
- Смятам, че за този етап той е точният човек за "Левски". Може би трябваше да се случи това, което стана с Херо, за да намерим подходящия човек, такъв какъвто от години се търси за "Левски". Да внесе спокойствие, да наложи стил и "Левски" да е и атрактивен отбор. За мен като спортен директор винаги е било най-важно отбора да играе добре и да има резултати, защото винаги трябва да играем за победа, но с добрата игра и харесван отбор резултатите няма как да не дойдат. В друг вариант, победи с лоша игра, рано или късно каруцата се обръща. Смятам, че намерихме добър баланс и работя добре със Стойчо Стоев.

Преди са ви обвинявали, че няма значение кой е треньор, че за всичко вие дърпате конците. Сега май не се налага такова нещо?
- Аз съм обяснил всичко за функциите на Стойчо и той знае, че има пълните права за тренировки, състав и всички футболни решения. Мога само да му помагам, когато има нужда. Водим си много разговори, но никога не съм си наложил мнението за неща, които са си негова работа и решение... кой да играе титуляр, кой да е в групата или друго такова. Просто всеки трябва да си знае задълженията и правата. Мога да взема нещата в свои ръце само, когато видя, че треньора не е в състояние да си върши работата, и то се вижда от всички.

Как успявате да задържите очевидно подобрената атмосфера и обстановка, въпреки всичко в съблекалнята?
- Не съм съгласен, че това е отсега. Напротив, атмосферата в съблекалнята винаги е била на ниво, когато съм аз на "Герена" и има дисциплина, няма шанс да не е така и който ме познава го знае. Това е най-важното - дисциплината. Ние тук не сме казарма да следим с хронометър или да гледаме дали някой закъснява да си легне с 1 минута по-късно или почива на обяд, но в крайна сметка дисциплина трябва да има. Тук е момента да похваля, че играчите ни са отлични професионалисти и го доказаха вече не един път.

Да разбираме, че случаят с Гикиевич и изгонването му от тима е прецедент, така ли?
- Не смятам, че има връщане назад за него, защото той си позволи да отправи неприлични реплики към треньора и това аз не бих го позволи без значение как се казва провинилия се играч. Когато го освободих от съблекалнята, казах пред всички, че треньорът е номер 1 и никой не може да си позволява подобно нещо. Трябва да се съобразяват с този писан или не закон. Гикиевич няма как да остане в отбора при това положение без значение какво може да ни коства това. Има правила.

Може ли да има нещо положително в оставането на "Левски" във втората шестица?
- Ами не, много трудно е да се мотивира отбора в такова положение. Да се играе с такива отбори навън при лоши терени... Играчите ни усещат превъзходството си, но пък няма как да сверят часовниците си за нивото заради всичко това. Мотивацитя не е на нужното ниво, изобщо "Левски" загуби от това, че не е в първата шестица. Първенството загуби и дори България загуби от това. 

До кога ще успявате да удържате положението с липсата на заплати, защото мъжкарството и грабвайте телата за "Левски" върши работа до време. Видя се, че в реванша все пак Лудогорец бе по-добрия отбор, чисто футболно, въпреки, че "Левски" си заслужи класирането и май беше по-мотивиран?
- Труден въпрос... Хубавото е, че продължихме и това ще ни мотивира до края да издържим още поне месец и да здържим нивото, защото ще имаме цел - спечелване на Купата на България. Наистина голям щеше да е проблемът, ако не бяхме се класирали за финала. Тогава вече ставаше невъзможно да удържим положението, наистина. Трудно е за всички и за тези момчета, които са млади и е нормално да получат заслуженото си, както всеки друг.

Рискувате обаче след 2-3 месеца пак да започвате от начало, ако не успеете да задържите най-важните играчи?
- Така е, моята работа е да създам организацията и да осигуря условията за треньор и играчи, школите и всички в клуба да могат да разботят в най-добрите възможни условия. Аз не мога и не ми е работа да осигурявам парите и да плащам заплатите. Кога нещата ще се оправят - не знам. Говоря постоянно със собственика и Иво Тонев, но в крайна сметка засега не виждаме някаква голяма положителна промяна. Опитвам се колкото мога да балансирам и да държа отбора и даже целия клуб в някаква нормална възможна атмосфера, която да не излиза извън границите на нормалното. Аз няма да позволя играчи да ми излизат с извадени джобове и да не тренират или да ми бойкотират и стачкуват. Всяко нещо обаче си има време и граници, и ако скоро нещата не се оправят, не мисля как ще задържим когото и да било в отбора. Вижте, от това което знам, нашият бюджет е в пъти по-малък от други отбори в момента. Дори и за ЦСКА това което се изнесе, че е 13 милиона лева, при нас е 6 милиона. 17 човека, които съм взел нови в "Левски" ни струват 50 000, и то това са общо комисионните. Ето за това казах, че победата срещу Лудогорец е значима като се погледне, че тяхната селекция само тази година за попълнения е към 3 милиона. Сега си представете как се оправям аз. В крайна сметка аз си понасям критиките, макар те да са от хора, които никога не са работили и не знаят как се оправям. Както и да е, аз си нося отговорността и търпя.

Ако хората, които са вярващи, си казват "Господ да помага на "Левски", то кой друг може да помогне?
- Не знам, но ако феновете искат да помогнат, това може да стане с идване на стадиона. Ако идват по половината от тези, които бяха срещу Лудогорец, ние ще можем да се самоиздържаме, а не да ни се помага по друг начин. Така, че феновете да идват на мачове, това е.

Какво най-напред си пожелавате най-скоро и бързо да се случи?
- Ох, всеки би казал да спечелим Купата. Да, това най-много искам сега и при положение, че "Левски" не е взимал трофей доста години, но за мен по-важно ще е какво ще става след това. Пожелавам си да запазим отбора. Тази година да остане преходна. Да се класираме за евротурнирите и следващата година, ако се съхраним, съм сигурен, че можем да доизградим отбора с точните попълнения и да сме абсолютно конкурентноспособни да се борим за титлата. Пак да потвърдя - да, от цялото си сърце желая да спечелим Купата на България, но искам и да запазим отбора.