Треньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти изрази задоволството си от успеха с 3:1 над Барселона, постигнат в първото за сезона Ел Класико.

Ето как коментира италианският специалист победата на тима си:

"Справихме се доста добре, особено в средата на терена. Мисля си, че постигнахме онова ниво, което трябва да търсим във всеки един мач.

Радвам се, че отборът ми се държеше толкова професионално на терена. Мога само да съм благодарен на футболистите си, че изпълняваха своите задължения без да се отклоняват и да се водят по емоцията, която неминуемо е част от този сблъсък.

Не съм съгласен, че сме играли добре само през второто полувреме на срещата. През откриващата част също имахме няколко възможности, но просто късметът не бе на наша страна.

Видяхте, че секулациите с това, че мача с Ливърпул, който играхме преди няколко дни ще се отрази върху физическата форма на състезателите ни, се оказаха неверни. Един отбор или е подготвен, или не е.

Всички ние си давахме достатъчно сметка за важността на двубоя днес и това си пролича. Няма как да не сме доволни от победата.

За нас присъствието на Суарес на терена не бе от значение. Дали ще играе той или Педро за мен е все едно.

Да, отборът ни е длъжен да се справя добре, независимо дали има някой отсъстващ важен футболист от него или не. Такъв е случаят и с Гарет Бейл. Видяхте, че липсата му от терена бе едва осезаема. Той липсваше на тактическата ни постройка, но смятам, че съумяхме да го заместим подобаващо.

Присъствието на Хамес бе от значение и дори мога да твърдя, че с всеки следващ мач той се превръща във все по-неизменна и важна част от Реал (Мадрид). Качествата му нямат нужда от допълнителен коментар.

Кристиано? Какво за него? Той е просто гениален".