Една дългоочаквана сделка вече е факт! Кевин Де Бройне официално бе обявен за новото звездно попълнение на Манчестър Сити. След дълга борба, „гражданите" най-сетне се договориха с Волфсбург и платиха изключителните 71 млн. евро за правата на белгийската суперзвезда.

Договорът на Кевин е за следващите шест сезона, а сделката остави далеч зад себе си медийният шум около преминаването на Рахийм Стърлинг на „Етихад". С акостирането си при „шумните съседи", Де Бройне погази мъжката си чест.

Преди няколко дни белгиецът използва церемонията за „Играч на сезона" в Бундеслигата, за да се закълне, че ще играе във Волфсбург и през този сезон, но явно мирисът на парите е променил на 360 градуса неговото решение.

На Острова звездата ще бъде близо до своя баджанак Тибо Куртоа. Припомняме, че палавият страж на Челси дълго време имаше нерегламентирана връзка с вече бившата приятелка на Де Бройне. Ужасяваща постъпка, заради която двамата все още не си говорят.

Ето какво сподели Кевин при подписването си със Сити:

"Искам да достигна възможно най-високо ниво като футболист. Най-важното нещо е в края на сезона всички в клуба да сме щастливи с няколко трофея може би", заяви досегашният играч на Волфсбург.

"Щастливи сме, че Кевин стана част от нашия тим, коментира мениджърът на Сити Мануел Пелегрини. - Не се съмнявам, че със завръщането си в Премиър Лийг той ще постигне големи успехи. Само специален футболист би направил състава ни по-силен и без съмнение Де Бройне е точно такъв. Той е един от онези, които разполагат с физическата, психическата, тактическата и техническата класа да паснат на отбора. Обичаме да играем атрактивен и атакуващ футбол и привличането на Кевин само ще ни помогне в битката на четири фронта."