През 2014 г. отборът на България успя да запази мястото си във втора група на Евро-африканската зона на купа "Дейвис", където през сезона понесохме втора поредна загуба с 2-3 от Финландия, но след това успяхме да надиграем Гърция с 4-1 в плейофа за оставане в групата.

По-рано през днешния ден бе изтеглен жребият за следващото издание на турнира, а той отреди наш съперник в първи кръг да бъде съставът на Латвия, който през уикенда изпадна от по-горната група на състезанието след загуба от Швеция.

Ако успеем да преодолеем съпротивата на латвийците, във втори кръг българите ще срещнат Люксембург или Мадагаскар, а ако претърпим поражение, то в плейофа за оставане във втора група на Евро-африканската зона ще спорим със загубилия от въпросния сблъсък.

България ще бъде гост на срещите, тъй като при купа "Дейвис" се следва ротационния принцип при определяне на домакинството и ако в предишния сблъсък сме биле домакини, този път ще трябва да гостуваме на опонентите си. Такъв бе случаят през 2009 г., когато двубоят между двете държави се проведе на ТК "Локомотив" в Пловдив.

До 6 - 8 март 2015 г., когато ще е сблъсъкът между България и Латвия, остава още много време и засега не е ясно какви ще са съставите на двата отбора, но ако домакините разчитат на най-добрите си играчи, това ще са Ернест Гулбис (№13 в ранглистата), Мартинс Поджус (№573), Янис Поджус (№768) и Андис Юска (№916).

Все пак трябва да се отбележи, че двубоят ще се проведе броени дни преди началото на Мастърса в Индиън Уелс и има голяма вероятност в него да не се включат големите звезди на двата отбора - Григор Димитров и Ернест Гулбис.